Zdravé infračervené grilování - Crossray Infrared Technology

Čtvrtek 16. duben 2020,  Autor: ,

Zdravé infračervené grilování - Crossray Infrared Technology

Jelikož je grilování stále více oblíbenější činností a může nést i svá negativa (v podobě tvorby karciogenů při skapávání omastku a šťáv z grilovaných pokrmů na hořáky a jejich následného vznícení), konstruktéři grilů přichází s řešením, jak tomuto nechtěnému jevu zabránit. V drtivé většině jde mechanické zakrytí hořáků různými profily, které zabrání přímému kontaktu tekutin a hořáku. Avšak vlivem jejich vysoké teploty tak i tak dochází ke vznícení horkého omastku.

Faktor lidského zdraví při použití infračervených hořáků

Patentované infračervené hořáky CROSSRAY jsou zdrojem tepla u stejnojmenných plynových grilů CROSSRAY+. Výrobce těchto grilů, australská společnost HEATSTRIP, má s infračerveným teplem dlouholeté zkušenosti, neboť je světovým lídrem ve výrobě a prodeji tepelných zářičů, které tento princip ohřevu využívají. Osazení infračervených hořáků do grilu a využití jejich vlastností bylo jen logickým krokem ve vývoji a využití této unikátní technologie. Technologie CROSSRAY využívá dvou nebo čtyř vertikálně umístěných infračervených hořáků, které zajišťují zcela rovnoměrný ohřev grilovaných pokrmů.

A jelikož jsou tyto hořáky instalovány na bocích grilovací vany, žádné skapávající tekutiny z grilovaných pokrmů s nimi nepřicházejí do styku. Z tohoto pohledu by se dalo říct, že grily s infrahořáky grilují s maximálním ohledem na lidské zdraví

Infračervené teplo prochází grilovaným pokrmem a udržuje jej uvnitř šťavnatým. Vaří s intenzitou dřevěného uhlí a s komfortem úspornějšího plynového grilování, a to zcela bez připalování grilovaných pokrmů, které způsobuje hoření omastku. Technologie CROSSRAY nabízí lepší, rychlejší a výkonější způsob grilování.

Zdravé a kvalitní grilování na elektrickém grilu E-Grill

Infračervenou technoligii můžete využít rovněž na kompaktním elektrickém grilu GrandHall E-Grill, neboť zdrojem tepla jsou právě dvě infračervené trubice o výkonu 750 W. Infračervené teplo proniká hlouběji do grilovaného pokrmu a opéká jej zevnitř ven. Tím jsou uvnitř zachovány veškeré šťávy a chutě uvnitř grilovaného jídla, pokrm se tak vyznačuje lahodnou chutí. Grilovat lze při chodu jedné nebo obou trubic najednou.

V čem je infračervená technologie grilu Crossray+ unikátní

  • větší výkon - infrahořáky poskytují podstatně více tepla než konvenční trubicové hořáky;
  • gril vybavený hořáky Crossray zvládne naprosto vše co ostatní spotřebiče - tradiční BBQ pokrmy jako např. steaky a klobásy, stejně jako pizzu, kuře, zeleninu, mořskou kuchyni a ve finále umožňuje přípravu úpravu jídelů jako v klasické venkovní peci, krbu či udírně;
  • eliminuje nebezpečí náhlého vzplanutí omastku a kouř - přináší to nejlepší co může venkovní vaření nabídnout;
  • profesionální výsledky grilování aniž byste byli profi kuchař či grillman - griluje potraviny rovnoměrně, zevnitř ven, udržujíc je šťavnaté a čerstvé;
  • nižší provozní náklady - infrahořáky spotřebovájí méně plynu (uvádí se až 50% úspora oproti plynovému grilu s klasickým trubkovým hořákem);
  • zkonstruováno pro dlouhou životnost - vyroben z těch nejodolnějších masivních materiálů
Patentovaná technologie Crossray byla v minulosti využívána u plynových grilů GrandHall T-Grill, Odeon 32, Odeon 32 Built-in, X-Series 1 a X-Series 2.


Související produkty k článku:






Produkty které jste již shlédli


Kdo jsme?


Firma HAGAS byla založena v roce 1991 jako fyzická osoba. V březnu 2000 došlo k transformaci firmy do společnosti s ručením omezeným pod obchodním jménem HAGAS servis s.r.o.

více informací

Kde nás najdete?


HAGAS servis s.r.o.
Beneše z Loun 132
CZ-440 01 Louny

IČ : 25413104
DIČ : CZ25413104

T : +420 415 652 069
F : +420 415 652 722
E : obchod@hagas.cz

více informací


Kontaktní informace:

HAGAS servis s.r.o.
Beneše z Loun 132
440 01  Louny

Tel. : +420 415 652 069
Fax : +420 415 652 722
obchod@hagas.cz
www.hagas.cz