Amazon Papričky Habanero v kyselém nálevu 177ml
Amazon Papričky Habanero v kyselém nálevu - velmi pálivá delikatesa pro opravdové gurmány, kteří hodně snesou. Chilli papričky Habanero se pěstují a sklízí v kolumbijském horském údolí Cauca blízko rovníku. V těchto papričkách naleznete perfektní kombinaci křišťálové čisté vody, úrodné půdy a chladného podnebí nadmořské výšky 1200 m. Objem balení 177 ml.
K čemu se hodí
Univerzální extra pálivá příloha či ingredience k širokému spektru pokrmů. Doporučujeme k hamburgerům, sendvičům, shawarma, vejcím, mořským pokrmům, rýži, masům a vegetariánským pokrmům.
Složení
chilli papričky Habanero 53%
třtinový ocet 47%
mořská sůl.
Paprička habanero je odrůda papriky čínské (Capsicum chinense Jacquin). Její název je odvozen ze španělského pojmenování Havany. Jedná se o jednu z nejpálivějších paprik (vůbec nejpálivější paprikou je hybridní chilli paprička Carolina Reaper, hned za ní je chilli paprička Trinidad Moruga Scorpion původem z Trinidadu). Nezralé habaneros jsou zelené, ale v průběhu zrání svou barvu mění. Nejběžnější barvy papričky jsou oranžová a červené, ale i bílá, hnědá a růžová jsou také občas k vidění. Typická zralá habanero je 2-6 cm velká. Většina papriček habanero dosahuje pálivosti 200 000 – 300 000 Scovilleových jednotek pálivosti (SHU). Pro srovnání kajenský pepř má 30 000-50 000 SHU, paprička Trinidad Moruga Scorpion má 2 000 000 SHU a pepřové spreje mezi 2 000 000 až 5 300 000 SHU. Původ papriček je pravděpodobně na Kubě, odkud se paprička dostala na Yucatán, kde se jí dnes ročně sklidí zhruba 1500 tun. Dalšími místy, kde se ve větším množství pěstuje, jsou Belize, Kostarika a některé státy USA (Texas, Idaho a Kalifornie).Pálivost papričky a její delikátní chuť z ní dělá velmi populární přísadu omáček a jídel.
Křížením červené papričky habanero s papričkou Bhut Jolokia vznikl v roce 2012 v Jižní Karolíně hybrid Carolina Reaper, v současnosti (2015) nejpálivější chilli paprička světa (zdroj: Wikipedie)